Vino la Conferința InvesTenergy și fii alături de Speakerii și Moderatorii noștri la o dezbatere despre evoluție în energie, despre decizii necesare și asumate pentru viitorul energiei în România.
Click pe fotografiile Speakerilor și Moderatorilor pentru a vizualiza informațiile referitoara la experiența profesională.
Doru VIȘAN
Secretar de Stat Ministerul Energiei
Experiență profesională:
- Ianuarie 2017 – prezent: Secretar de Stat Ministerul Energiei
- August 2013 – Decembrie 2016: Director Sucursala Electrocentrale Paroşeni, S.C.Complexul Energetic Hunedoara S.A.
- Noiembrie 2012 – August 2013: Director Electrocentrale Paroşeni
- Iulie 2011 – Noiembrie 2012: Director General S. C. Electrocentrale Paroşeni S A
- Martie 2009 – Iulie 2011: Director Sucursala Electrocentrale Paroşeni, S.C. Termoelectrica S. A.
- Aprilie 2008 – Martie 2009: Director adjunct tehnic Sucursala Electrocentrale Paroşeni
- Martie1999 – Aprilie 2008 :Director S.E.Paroşeni
- Septembrie 1991 – Martie1999: Director tehnic Sucursala Electrocentrale Paroşeni
- Aprilie 1991 – Septembrie1991: Inginer şef exploatare termomecanică Filiala Electrocentrale Paroşeni
- Iulie1990 – Aprilie 199: Inginer şef adjunct exploatare Întreprinderea Electrocentrale Paroşeni
- Iunie1990 – Iulie1990: Dispecer şef tură pe central I. E. Deva - Uzina Electrică Paroşeni
- Octombrie 1986 – Iunie 1990: Inginer I.E. Deva – Uzina Electrică Paroşeni
- Ianuarie 1984 – Octombrie1986: Inginer stagiar I.E. Deva – Uzina Electrică Paroşeni
- Octombrie 1982 – Inauarie198: Inginer stagiar Întreprinderea de Utilaj Minier Tg. Jiu
Educaţie şi formare:
- Institutul Politehnic „ Gh. Gheorghiu Dej” Bucureşti, Facultatea de Electrotehnică
Virgil POPESCU
Vicepreședinte Comisia de Industrii și Servicii, Camera Deputaților
Conferenţiar universitar la Universitatea din Craiova, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, Dl Virgil Popescu este Vicepreședintele Comisiei de Industrii și Servicii, Camera Deputaților. A fost ales deputat în decembrie 2016.
- Noiembrie 2013 - Februarie 2014: Secretar de stat, Ministerul Economiei
- August 2013 - Octombrie 2013: Vicepreședinte ANRP -Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților
- Perioada 2007 – 2008: Secretar de stat Guvernul Romaniei, Departamentul pentru Dialog Social
- Perioada 2001 – 2008: Lector universitar Universitatea din Craiova, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor
- Perioada 1997 – 2001: Director S.N.P. PETROM S.A., Sucursala PECO Mehedinți
- Perioada 1993 – 1997: Asistent universitar, Universitatea din Craiova, Colegiul Universitar Drobeta Turnu Severin
- Perioada 1991 – 1993: Asistent programator S.S.I. Argus S.A. Drobeta Turnu Severin, Mehedinți.
Dl Popescu este membru al Asociaţiei Managerilor şi Inginerilor Economişti din România, membru al Fundației naționale a tinerilor manageri - FNTM, Președintele Patronatului Județean al IMM Mehedinți, Vicepreședinte CNIMMPR.Este autor sau coautor a12 cărţi şi manuale universitare.
A absolvit Institutul Politehnic din București, Facultatea de Automatică, deține diplomă de doctor în Management Universitatea din Craiova, Facultatea de Științe Economice. Are Studii postuniversitare Geopolitică și geostrategie, Politici și strategii de securitate, Teoria relațiilor internaționale la Universitatea Națională de Apărare "Carol I", Colegiul Național de Apărare, București. Deține o diplomă de Master în Analiza diagnostic și evaluarea afacerilor Universitatea din Craiova, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, Craiova, Dolj.
Dumitru CHIRIȚĂ
Președinte ANRE
Dl Dumitru Chiriță este Președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei din luna octombrie 2017. Domnia sa are un mandat de 5 ani la conducerea ANRE și este un bun cunoscător al sectorului energetic.
Dl Dumitru Chiriță a condus Federația Naţională a Sindicatelor din Electricitate „Univers”, în perioada 1990-2000, precum și Sindicatul Liber Independent „Energia”, din 1990 până în 2011. Din 1996 până în 1999, a fost Vicepreședintele Blocului Naţional Sindical. Între 2004 şi 2008, a fost vicepreşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, iar din 2008 până în prezent a făcut parte din Comisia pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor.
A absolvit Facultatea de Drept şi Relaţii Internaţionale, la Universitatea Nicolae Titulescu, și deține un master în „Relaţii de muncă şi industriale” la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti.
Daniela LULACHE
Head of Policy and Coordination, Agenţia pentru Energie Nucleară (NEA) a OECD
Dna Daniela Lulache este Șef politici și coordonare energie nucleară la Agenţia pentru Energie Nucleară (NEA) a Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), din martie 2018.
Înainte de a se alătura NEA, doamna Lulache a fost Director Executiv al companiei Nuclearelectrica, care operează centrala nucleară din Cernavodă. Sub conducerea sa, SNN a trecut printr-o transformare semnificativă și îmbunătățire a performanței, contribuind la îmbunătățirea guvernanței corporative, creșterea profitului și recunoaștere internațională pentru excelență în securitatea nucleară.
Dna Lulache a fost și Director General și Președinte al Consiliului de Administrație al Fondului Proprietatea. După ce a lucrat în industria bancară și financiară peste 25 de ani, doamna Lulache a acumulat o experiență vastă și bogată, deținând poziții strategice de top management în organizații private și de stat. Dna Daniela Lulache este economistă, absolventă a Academiei de Studii Economice din Bucureşti.
Kristian RUBY
Secretar General EURELECTRIC
Dl Kristian Ruby va transmite mesajul din partea EURELECTRIC – Uniunea Industriei Energetice, asociație ce reunește peste 3.500 de companii europene.
Danezul Kristian Ruby fost ales Secretar General al Eurelectric în 2016. A lucrat, între 2002 şi 2006, ca jurnalist şi producător la postul public de radio din Danemarca, timp în care scria articole în presa scrisă, ca freelancer. Ulterior, în perioada 2007-2008 a lucrat la Ministerul Mediului din Danemarca, ca editor la publicaţiile instituţiei. Între anii 2008-2010 a fost consilier şi, ulterior, şeful biroului de presă la Ministerul danez al Climei şi Energiei. Între 2010 şi 2013, Ruby a lucrat la Comisia Europeană, iar în 2014 la Operate, firmă daneză de consultanţă şi PR. Timp de un an a activat în cadrul WindEurope, „vocea” industriei eoliene în Europa, unde Ruby a făcut parte din echipa de management executiv.
Eurelectric – Uniunea Industriei Energetice, cu sediul la Bruxelles, este principalul partener al Comisiei Europene pe probleme energetice. Eurelectric reprezintă interesele comune ale industriei de energie electrică la nivel paneuropean, având misiunea de a contribui la dezvoltarea și competitivitatea acesteia, furnizând o reprezentare eficientă în domeniul relațiilor publice și promovând rolul unui mix energetic cu emisii reduse de carbon în dezvoltarea societății europene.
Radu BĂDIȚĂ
Secretar General ANRE
Dl Radu Bădiță este Secretar General al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE din februarie 2018.
Anterior, timp de un an, a fost Senior Expert la Cabinetul Președintelui ANRE. A condus Consiliul de Administrație al Societății de Administrare a Participațiilor în Energie – SAPE, având calitatea de administrator neexecutiv. În cadrul companiei de mentenanță a Hidroelectrica – Hidroserv, a deținut funcțiile de Director Comercial, timp de 4 ani, și Șef Oficiu Juridic, timp de 5 ani.
Dl Bădiță este licențiat în Drept și a absolvit Colegiul Național de Apărare, la Universitatea Națională de Apărare Carol I, precum și Colegiul European de Securitate și Apărare Bruxelles. Este Expert în achiziții publice.
Adrian DUMITRIU
Director Financiar Nuclearelectrica
Dl Adrian Dumitriu are peste 15 de ani de experiență în corporații multinaționale ca director financiar și peste 20 de ani de experiență profesională. Domnia sa are, totodată, 15 ani de experiență în energie cu expunere în toate sectoarele: generare/transport/distribuție
Este certificat în SUA ca CMA ( Certified Management Accountant) și Expert Contabil membru CECCAR.
Bogdan BADEA
Președinte Directorat Hidroelectrica
Dl Bogdan Nicolae Badea ocupă funcția de Președinte al Directoratului Hidroelectrica din luna iulie 2017. Din data de 10.06.2019, dl Badea a fost ales pe aceeași poziție în cadrul companiei, pentru un mandat de 4 ani.
Anterior, acesta a gestionat activitatea de management de proiect în cadrul companiei, din poziția de manager de departament (2016-2017). A dobândit experiența de afaceri relevantă, cu precădere în sectorul energetic, în funcții precum cele de membru în consiliul de supraveghere al OMV Petrom (2015-2016), membru al consiliului de administrație al societății Rompetrol Rafinare (2015), director general al BNB Renewable Consulting (2009-2013, 2014), director strategie dezvoltare al Electrica București (2007-2009), președinte al consiliului de administrație al Electrica Bio-Heat (2008-2009), membru al consiliului de administrație al Enel Energie Muntenia și al Enel Energie S.A. (2007-2009).
De asemenea, privirea de ansamblu asupra economiei în general și a sistemului energetic național în special, le-a obținut de pe poziții de înaltă demnitate publică, așa cum sunt cea de secretar de stat pentru energie (2014-2015) în cadrul Minsterului Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii sau cea de secretar de stat (2013-2014) în Ministerul Economiei.
Domnul Bogdan Badea este de profesie inginer. Pregătirii profesionale de bază i-a adăugat un master obținut în anul 2009, în diplomația apărării, pe subiectul ”Globalizarea, integrarea europeană și securitatea energetică a României”, la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.
Răzvan NICOLESCU
Partener Deloitte, fost Președinte al Agenției Europene de Reglementare în Energie
Dl Răzvan Nicolescu a fost promovat în poziția de partener în cadrul practicii de consultanță a Deloitte, el preluând și rolul regional de lider al industriei gazelor naturale, petrolului și produselor chimice pentru Europa Centrală.
Dl Nicolescu s-a alăturat Deloitte în 2015 și a devenit în scurt timp lider al industriei de energie și resurse naturale pentru România, oferind direcții strategice și facilitând colaborarea dintre zeci de experți ai Deloitte Romania specializați în această industrie de o importanță critică.
Este un specialist respectat și recunoscut în domeniul energetic, cu o experiență solidă atât în sectorul privat, cât și în cel public. El a ocupat pozițiile de Director de Reglementare la OMV Petrom, președinte al Consiliului de Administrație al Agenției Europene de Reglementare în Energie, atașat al României la Uniunea Europeană pe probleme de energie și ministru al energiei, fără a fi membru al unui partid politic.
Dl Răzvan Nicolescu este absolvent al Universității Politehnice din București cu specializarea Inginerie Electrică. Studiile tehnice din domeniul energetic au fost completate de studii economice, fiind absolvent al programului MBA al Solvay Brussels School of Economics and Management, precum și de unele programe pentru executivi ale Harvard Business School.
Doina VORNICU
Director Operațiuni & Membru Directorat CEZ România
Pe parcursul carierei excepționale în domeniul energetic, Dna Doina Vornicu a condus activități diverse de la dezvoltare, investiții, relații cu clienții, marketing, audit, analiză și control la mentenanță sau energie eoliană.
La doar 31 de ani a fost prima femeie Director de Investiții în Electrica, iar în perioada 2000-2002 a fost Director de Sucursală Electrică la Botoșani. Din 2002 până în 2005 a ocupat funcția de Director la Direcția de Control General tot în cadrul Electrica, ulterior alăturându-se echipei Transelectrica în funcția de Șef Serviciu Proiecte Internaționale. În 2006 s-a alăturat Grupului CEZ într-o serie de proiecte pline de provocări: a fost Director de Mentenanță, a înființat departamentul Pierderi Netehnice și a fost Manager de Risc în Proiectul eolian Fântânele și Cogealac. În paralel conduce Proiectul de Standardizare a activității de distribuție. În 2009 a preluat funcţia de director general al CEZ Distribuţie pentru 5 ani, după care a fost numită în poziţia de Director de Operaţiuni, a doua poziţie ca importanţă strategică la nivelul Grupului.
A absolvit Facultatea de Energetică la Iaşi, are o Diplomă în Management și a urmat programul de MBA la Open Business School din Londra, prin CODECS.
Corina POPESCU
Director General Electrica, Președinte IRE
Dna Georgeta Corina Popescu este un executiv de top cu o experiență impresionantă în domeniul energiei electrice și al gazelor naturale. Numită la data de 1 iunie 2018 pe poziția de Director General al Societății de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica, Dna Popescu a preluat din data de 1 noiembrie 2018 și funcția de Director General provizoriu al Electrica SA.
Din data de 1 februarie 2019, ocupă funcția de Director General al companiei Electrica, pentru o perioadă de 4 ani.
Absolventă a Facultății de Energetică din cadrul Universității Politehnica București, specializarea Electroenergetică, Dna Georgeta Corina Popescu și-a început cariera profesională în cadrul Sucursalei de Distribuție și Furnizare a Energiei Electrice București.
Începând cu anul 2007, Dna Popescu și-a desfășurat activitatea în sectorul privat, ocupand funcții importante în cadrul Grupului E.ON România și al Grupului OMV. În intervalul decembrie 2015 – februarie 2017, a ocupat poziția de Secretar de stat în Ministerul Energiei, perioadă în care a făcut parte și din Consiliul de Administrație al Electrica SA. Începând cu 1 mai 2017, a fost numită în Directoratul Transelectrica, iar in perioada iunie 2017 – aprilie 2018 a fost Președintele Directoratului Transelectrica.
Dna Popescu este Președintele Institutului Național Român pentru Studiul Amenajării și Folosirii Surselor de Energie - IRE, Reprezentantul României la EURELECTRIC.
Victor IONESCU
Director General OPCOM
După o carieră în cercetare (ICEMENERG București) și o perioadă de activitate susținută în cadrul echipei de specialiști ce au pregătit restructurarea sectorului energetic, Dl Victor Ionescu a participat în perioada 2000–2003 la eforturile de lansare și consolidare a pieței concurențiale de energie electrică din România, ca Director al Direcției Operative Piața de Energie Electrică din cadrul OPCOM - Operatorul Pieţei de Energie Electrică din România.
Începând cu anul 2003, Dl Ionescu este Director General al OPCOM. Din noua poziție contribuie activ la modernizarea mecanismelor de tranzacționare care au transformat piața angro de energie electrică din România într-o piață conformă cu noua legislație europeană și cu cele mai bune practici în domeniu.
A coordonat dezvoltarea și implementarea noilor produse de tranzacționare (de ex.: Piața intrazilnică, Piața OTC, Piața contractelor la termen, Piața gazelor naturale, Piața certificatelor verzi), ultimul succes fiind lansarea OPCOM în noul rol operațional în cadrul 4M MC în 17 ianuarie 2017, data ce marchează prima zi de tranzacționare în care OPCOM operează în nume propriu soluția de cuplare implementată în mecanismul operațional 4M MC începând cu data lansării acestui proiect, 19 noiembrie 2014. În acest fel, implicarea deplină a OPCOM în inițiativa Cuplării prin Preț a Regiunilor (PCR) demonstrează încă o dată dedicarea OPCOM de a contribui permanent la dezvoltarea pieței naționale de energie, precum și la realizarea unei piețe europene interne a energiei pe deplin funcțională și interconectată.
Adrian ȘUȚA
Director Direcția pentru Relația cu Autoritățile de Reglementare și ENTSO-E Transelectrica
Dl Adrian Șuța este Director al Direcției pentru Relația cu Autoritățile de Reglementare și ENTSO-E în cadrul Transelectrica.
De profesie economist și cu o experiență de peste 10 ani în companie, Dl Șuța a deținut diverse poziții în ariile planificare financiară, tarifare servicii rețea, relația cu investitorii și agențiile de rating de credit.
Petre STROE
CEO MET România Energy
Dl Petre STROE este CEO MET România Energy, unul dintre cei mai importanţi furnizori privaţi de energie electrică din România, din ianuarie 2017. S-a alăturat MET Group în ianuarie 2015. A fost General Manager la ENERCONS Romania și a condus AXPO Energy Romania în perioada 2003 – 2013.
În perioada 2000 – 2003 a fost Director General al Termoelectrica și, anterior, timp de 4 ani, a condus Departamentul de Import al Conel. A coordonat Divizia de Tranzacții Internaționale la Renel.
Dl Petre Stroe este absolvent al Universităţii Politehnica din Bucureşti şi al unor cursuri de formare la USAID Washington, agenţia guvernamentală americană pentru gestionarea ajutoarelor externe civile, precum și la Citibank London, Euromoney Istanbul.
Petru RUŞEŢ
Head of Smart Infrastructure and Gas&Power, Siemens România
Dr. Ing. Petru Ruşeţ are peste 30 de ani de carieră în sectorul energetic, perioadă în care a ocupat roluri cu responsabilităţi de management în cadrul unora dintre cele mai importante companii din domeniu, precum: Transelectrica SA, Electrica SA şi Siemens SRL. Dr. Ing. Petru Ruşeţ s-a alăturat Siemens SRL începând cu 1 iulie 2007 şi, în prezent, conduce cu succes divizia Energy Management.
Siemens SRL este una dintre cele mai importante companii de tehnologie din România, având o istorie de peste 114 ani pe plan local. Numele Siemens este sinonim cu realizări tehnice, inovaţie, calitate şi încredere, iar direcţiile strategice urmărite sunt bazate pe trei piloni importanţi de dezvoltare: electrificare, automatizare şi digitalizare. Siemens operează pe plan local 4 fabrici şi 4 centre de cercetare-dezvoltare, având peste 2.200 de angajaţi.
Sulfina BARBU
Evaluator și Auditor de mediu, fost Ministru al Mediului și al Muncii
De profesie inginer geolog, absolventă a Facultății de Geologie și Geofizică, Universitatea București, Dna Sulfina Barbu a deținut funcțiile de inginer (Prospecțiuni SA, 1991-1997), director comercial (Industrial Construct SA, 1997-2001) și director în Direcția de Protecția Mediului și Educație Ecocivică (Primăria Muncipiului București, 2001-2004).
Dna Sulfina Barbu a fost Ministrul Mediului şi Gospodăririi Apelor (2004-2007) și Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei sociale (2011 – 2012). A condus Comisia de Administraţie Publică, Amenajarea Teritoriului şi Echilibru Ecologic, timp de 4 ani (2008 – 2012). A fost Vicepreşedinte al Biroului Consiliului de Administraţie al Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) reprezentând grupul regional Europa Centrală şi de Est, în perioada 2005 – 2007.
Dna Barbu a elaborat legislaţia necesară pentru aderarea României la Uniunea Europeană, la 1 ianuarie 2007, a fost promotorul Programului “Rabla”, s-a implicat în promovarea energiei “curate” şi a proiectelor de captare a carbonului (CCS), fără a diminua importanţa producerii energiei din surse convenţionale
În prezent, este evaluator și auditor de mediu. Totodată, este expert în sisteme de management de mediu.
Gabriela STANCIU
Director General Blumenfield®
Licențiată în Științe juridice și absolventă de Master în Drept maritim și portuar în cadrul Universității Ovidius Constanța, Certificata PMP & PMI și expert în sisteme de management de mediu, Dna Gabriela Stanciu este General Manager al Blumenfield, având o vastă experiență în consultanță de mediu.
În calitate de consilier juridic al Agenției pentru Protecția Mediului Constanța, a asigurat în perioada 2000 – 2008 reprezentarea instituției în instanțele de toate gradele, cât și cadrul legal de aplicare a legislației naționale în procedura de reglementare a proiectelor și activităților economice din punct de vedere al protecției mediului.
Din anul 2008 activează în domeniul privat, fiind consultant de mediu și fondatorul companiei Blumenfield®. În anul 2016 a inaugurat Blumenfield®Science, fiind prima companie privată de consultanță de mediu din regiunea Sud-Est care are suportul metodic, prin dezvoltarea propriei divizii științifice, în elaborarea studiilor de mediu.
Cu un portofoliu impresionant în rândul clienților regionali, a gestionat numeroase proiecte majore, oferind consultanță de mediu în diverse domenii de activitate și industrii: exploatare de resurse minerale, explorare petrolieră onshore și offshore, energie alternativă, infrastructură etc.
Martin MOISE
Director General REPOM, PrimVicepreședinte PATRES
Dl Martin Moise este expert în domeniul energiei regenerabile, având o experiență de peste 11 ani. Reprezentant al grupului de firme din domeniul energiei regenerabile cu activități în România din 2007, Dl Martin Moise s-a specializat în dezvoltarea, construcția, operarea și managementul proiectelor din energia regenerabilă. Din vara anului 2008, Dl Moise lucrează în cadrul companiei Transfer de Tehnologie și Management –TTM, Manager de proiect și, ulterior, Manager Executiv, poziție pe care o deține și în prezent. Totodată, este Administrator – Director General al REPOM, societate care acoperă întreaga gamă de lucrări operaționale vizând funcționarea și managementul parcurilor eoliene și solare în România.
De asemenea, Dl Martin Moise este Prim Vicepreședinte al Organizației Patronale a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România – PATRES. Prin activitatea și inițiativele sale, PATRES promovează și susține drepturile membrilor săi - peste 100 companii, producători de energie din tot spectrul regenerabilelor (solar, eolian, hidro şi biomasă).
Dl Martin Moise și-a început cariera la ASSA ABLOY Group, după care a continuat la Hewlett-Packard, ca Procurement Specialist. Este absolvent al Universității Româno-Americană din București, Secția Economie.
Claudia BRÂNDUȘ
Președinte RWEA, Director Affairs Enel Group
Dna Claudia Brânduș este Director Affairs Enel Group. S-a alăturat departamentului de afaceri europene al Grupului Enel de la Bruxelles, în primăvara acestui an.
În echipa Enel, Dna Brânduș a fost cooptată în 2007, ca avocat pentru noile proiecte din România, devenind director juridic al Enel Green Power România în anul 2009, atunci când Enel Green Power a fost înființată ca entitate dedicată dezvoltării și operării activelor de energie regenerabilă în cadrul Grupului Enel. Mai târziu, în 2012, a preluat conducerea activităților de reglementare pentru Europa și noile țări intrate în portofoliul Enel Green Power, dobândind o experiență semnificativă pe piețele energetice din întreaga lume. În 2016 a preluat conducerea Departamentului de Reglementări al Enel România.
Dna Claudia Brânduș este Președintele Asociaţiei Române pentru Energie Eoliană – RWEA.
A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității din București și și-a continuat educația prin cursuri internaționale precum „Leadership for Management Program” la Bocconi, Milano, IESE Business School din Barcelona, „European Union Law” la King’s College London, Green Academy: Green Power Mini MBA în Londra.
Silvia VLĂSCEANU
Director General ACUE
Dna Silvia Vlăsceanu este absolventă a Facultății de Inginerie Energetică a Universității Politehnice București și a Facultății de Comerț din cadrul Academiei de Studii Economice. De asemenea, deține un doctorat în domeniul ingineriei energetice, conferit de Universitatea Politehnică din București, în 2012.
Cariera sa profesională include, printre altele: inginer junior la o companie din sectorul energetic, expert la Direcția de Investiții a Camerei Deputaților, inspector de concurență la Consiliul Concurenței, consilier parlamentar la Comisia pentru industrii și servicii a Camerei Deputaților, director general a Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități Energetice – ACUE,începând cu 2008.
Și-a îmbunătățit continuu expertiza urmând pregătirea profesională postuniversitară și fiind participant activ la diverse conferințe, ateliere și seminarii la nivel național și internațional.
Doamna Vlăsceanu este de mai bine de 8 ani membră a Consiliului consultativ al Autorității Române de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) și membră a Plenului Consiliului Economic și Social al României.
În paralel, are și experiență didactică, în ultimii ani a predat la Universitatea Politehnică din București și a colaborat și cu diverse autorități, organizații, institute de cercetare (ICPE, Academia Română, UNDP, Comitetul Român al WEC etc.) în realizarea de studii, evaluări și rapoarte legate de sectorul energetic și impactul asupra sectorului economic.
Saniya MELNICENCO
Presedinte ROPEPCA
Dna Saniya Melnicenco este Director al Departamentului Juridic şi Afaceri Corporative din cadrul companiei NIS PETROL. Din această poziţie, coordonează din anul 2012 toate activităţile şi aspectele juridice şi de reglementare pentru sectoarele Upstream şi Downstream, cât şi departamentul energetic al sucursalei NIS j.s.c. Novi Sad în România.
Dna Melnicenco este licenţiată în drept (LLB), specializarea Drept Civil şi Drept Internaţional. Deţine o experienţă vastă în gestionarea unei game diverse de provocări de natură juridică, experinţă construită de-a lungul anilor în sectoarele: petrolier, IT şi construcţii. În anul 2017, a absolvit programul Executive education al INSEAD, una dintre cele mai importante şcoli de afaceri de la nivel global.
Este membră în „Asociaţia Negociatorilor Petrolieri Internaţional” (AIPN) şi un membru activ în cadrul Comitetului juridic al Asociaţiei."
Ştefan GHEORGHE
Director General Executiv al Asociației Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME)
Domnul Ștefan Gheorghe Director General Executiv al Asociaţiei CNR-CME începând cu data de 1 decembrie 2017. În această calitate, răspunde de planificarea, organizarea şi coordonarea activităţii curente a Asociaţiei, de relațiile interne cu membrii CNR-CME, relaţiile externe cu structura organizatorică a Consiliului Mondial al Energiei, precum şi cu oficiali ai autorităţilor române, ai altor organizaţii din domeniul energiei şi mediului, din ţară şi străinătate; de organizarea planului de activități (Adunări Generale, evenimente ştiinţifice şi expozitionale, acţiuni strategice). Este implicat în asigurarea cadrului optim pentru menţinerea bunelor relaţii cu membrii actuali ai Asociaţiei, asigurarea suportului şi fidelizarea acestora, creşterea reprezentativităţii Asociaţiei şi atragerea de noi membri.
Dl. Ștefan Gheorghe este absolvent al Facultății de Energetică a Universității “Politehnica” din București (1981), obținând în anul 1994 titlul de Doctor Inginer în Electroenergetică. Din anul 2004 deţine un MBA la OPEN University Business School – UK. Dl. Ștefan Gheorghe are peste treizeci şi cinci de ani de activitate în sectorul energetic românesc, în diverse poziții de execuție și management al activităților de transport, distribuție, furnizare și generare a energiei electrice. Astfel, dl Gheorghe a parcurs etape succesive în cadrul RENEL, CONEL, Electrica, FDFEE "Electrica Muntenia Sud" şi CEZ Romania, ocupând diverse poziții de Top management în companiile: Electrica, FDFEE Electrica Muntenia Sud, CEZ Servicii, Hidroelectrica SA, Transelectrica SA.
Domnul Ştefan Gheorghe a activat în diferite comitete de studii şi grupuri de lucru internaţionale ca reprezentant al sectorului de distribuţie a energiei electrice din România, ca membru CIGRE şi EURELECTRIC, în prezent fiind membru al celei mai mari organizaţii mondiale a inginerilor electricieni şi electronişti, IEEE – Institute of Electrical and Electronic Engineers (USA). Din anul 1994, desfășoară și o carieră didactică la Facultatea de Inginerie Electrică - Universitatea Valahia din Târgoviște, în calitate de profesor universitar asociat, fiind titular de curs de Calitate a Energiei Electrice din anul 2001. De asemenea, începând cu anul 2013, este cadru didactic asociat la Universitatea Politehnica Bucureşti, Facultatea de Energetică, Catedra Sisteme Electroenergetice. În calitate de autor sau coautor a publicat aproape 100 de lucrări știițifice în țară și în străinătate, cărți, cursuri universitare și rapoarte internaționale în domeniul energiei.
Claudiu BUTACU
Președinte Asociația Solar Decatlon București, Cofondator EFdeN şi EnergiaTa
Drd. ing. Claudiu Butacu, președintele Asociației Solar Decatlon București, responsabil parteneriate EFdeN și co-fondator energiaTa, a contribuit la realizarea proiectului EFdeN, ce a presupus construcția unei case solare cât mai eficientă și independentă energetic, premiată național și internațional.
Este cofondator la energiaTa.org, un proiect la care lucrează de mai bine de 3 ani, împreună cu alte organizații și cu autoritățile publice, pentru a face procesul cât mai simplu și cât mai avantajos pentru prosumatorii din România, atât din punct de vedere al duratei și birocrației procesului de autorizare, cât și al compensării pentru energia injectată în rețea.3 ani lucrăm împreună cu alt
Claudiu este absolvent al IEP (Institute of Energy Professionals) în 2015, cu certificarea ”Professional Energy Manager” și al Romanian Green Building Council în 2015, cu ”Green Building Professional”, Sustainability Manager (ECQA – Progam LEAD SUS). Este membru al Consiliului Director la Comitetului Național Român al Consiliului Mondial al Energiei, făcând parte din programul Future Energy Leaders. Reprezentant al României în cadrul World Energy Council, a fostales în TOP 100 Future Energy Leaders. Mai mult, Claudiu Butacu a primit distincția Tânărul Energetician al Anului în cadrul galei Energy Awards.
Mihai Toader-PASTI
Președinte FEL România, Cofondator energiaTa
Mihai Toader-Pasti, tânăr care face parte din generația Forbes 30 sub 30 2016, este unul din cei 100 de tineri viitori lideri din energie selectați anul acesta de Future Energy Leaders să facă parte din programul Consiliului Mondial al Energiei.
Mihai este Președinte al Future Energy Leaders Romania, cofondator și manager general al EFdeN și energiaTa. În ultimii 8 ani, a participat la 3 ediții ale Solar Decathlon, cea mai importantă competiție de case solare din lume, câștigând peste 30 de premii naționale și internaționale și a contribuit, prin proiectul energiaTa, la crearea primei comunități de prosumatori din România și la schimbarea legii ce a făcut prosumatorii posibili începând cu 1 Ianuarie 2019.
Printre obiectivele programului FEL Romania, parte a CNR-CME, se numără profesionalizarea tinerilor din energie și dezvoltarea competențelor necesare celei de-a 4-a revoluții industriale, creșterea nivelului de angajare și prezența mai mare a tinerilor în poziții de decizie. De asemenea, FEL Romania își propune să fie o platformă de comunicare și cooperare între generații și să accelereze tranziția către o economie bazată pe energie curată, reducând impactul negativ pe care energia îl are asupra mediului.
Dumitru CHISĂLIȚĂ
Expert judiciar Petrol și Gaze
Dl Dumitru Chisăliță a obținut, în 2006, atestatul de Expert tehnic extra judiciar și consultant în domeniul petrol si gaze eliberat de Asociația Experților Europeni Agreați Paris, iar în 2007 obține atestatul de Auditor Energetic eliberat de ANRE, în anul 2009 atestatul de Auditor Energetic pentru Clădiri eliberat de MDRL și în 2010 atestatul de Expert tehnic judiciar în domeniul petrol și gaze în cadrul Ministerului Justiției.
A lucrat în Romgaz din anul 1995 pe diferite poziții, a fost director general al companiei, precum și preşedinte al Consiliului de Administraţie al Romgaz. În prezent, este Președintele Asociației Energia Inteligentă.
Dl Chisăliţă Dumitru a absolvit Facultatea de Inginerie, Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu. A obținut masterul în “Valorificarea Gazelor Naturale” (2002) la Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu, în „Managementul și marketingul petrolului” (2006) la Universitatea Petrol și Gaze Ploiești, în „Modernizarea energetică a clădirilor” (2007) la UniversitateaTransilvania din Brașov. Are titlul Ştiinţific obţinut în iunie 2004 în Științe Inginerești, Specializarea Mecanica fluidelor. Din 2008 până în prezent este Șef de Lucrări la Universitatea de Construcții din Brașov, Catedra Instalații cu disciplinele Termotehnica clădirilor, Măsurarea Fluidelor și Sisteme de energie regenerabile pentru clădiri. Este membru al Societății Ingineriilor de Petrol și Gaze (SIPG), membru al Asociației Inginerilor Instalatori din România (AIIR) și Președintele Societății Inginerilor din Domeniul Gazelor Naturale din cadrul AGIR.
Daniel APOSTOL
Director Relații Externe, Federația Patronală Petrol și Gaze - FPPG
Dl Daniel Apostol ocupă funcția de Director Relații Externe în cadrul Federației Patronale Petrol și Gaze din luna ianuarie 2019. În perioada 2015 – 2018 a îndeplinit cu succes atribuțiile de Secretar General în cadrul ROPEPECA. Cu o experiență profesională de aproximativ 28 ani în domeniul jurnalistic, Daniel Apostol este director editorial pentru publicații reper din sfera economică, revista Economistul, cotidianul Jurnalul și platforma ClubEconomic.ro
Este fondator al platformei ”România Durabilă”, Vicepreședinte ASPES (Asociația pentru Studii și Prognoze Economico-Sociale), Membru în Consiliu Director al CNIPMMR, Membru al Asociației Române Energie și Economie (AREE), Membru de Onoare - Crucea Roșie.
Ion LUNGU
MODERATOR, Președinte AFEER
Dl Ion Lungu a fost ales Președinte al Asociației Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER) în 2006. S-a alăturat echipei CEZ la începutul lui 2007, după o experienţă de mai bine de 30 de ani în domeniul energetic unde a ocupat diferite funcţii, printre care şi cea de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).
Domnia sa a ocupat iniţial funcţia de director comercial și de furnizare în compania Electrica, în prezent fiind CEO CEZ Trade, firmă din cadrul CEZ România, specializată pe comerţul cu energie (rezultată din fosta filială Electrica).
De asemenea, a avut o activitate academică dinamică, la Universitatea Politehnica din București și Universitatea ‘Valahia’ din Târgoviște, în perioada 1979 – 2006. Este/ a fost membru în numeroase organizații naționale și internaționale de notorietate, printre care: AFEER, Asociația pentru Politici Energetice din România (APER); membru în prezidiul Asociației Reglementatorilor ERRA( 2000 – 2004. Este autor sau co-autor în cinci publicații tehnice și 125 de lucări științifice în domeniul tehnica tensiunilor înalte, utilizarea energiei electrice și reglementări în sectorul energetic.
Dr. Lungu a fost decorat cu Ordinul Național „Pentru Merit“ în grad de Cavaler.
Cristian SECOȘAN
MODERATOR, CEO SIEMENS România și Republica Moldova
Dl Cristian Secoşan este Director General al Siemens România și Republica Moldova din octombrie 2018. A mai ocupat această funcţie în perioada iulie 2009 - august 2012. Timp de 3 ani, a condus compania Romelectro, contractor general de proiecte complexe de energie.
Absolvent al Universității “Politehnica” din Timișoara, vorbitor de engleză, germană şi franceză, Dl Cristian Secoșan și-a început activitatea la UCM Reșița, ca inginer, după care a activat la ABB România, ca manager de proiect, a condus E.ON Furnizare Moldova, a fost directorul diviziei de energie din cadrul Siemens România, unde a ocupat și funcția de director general executiv. Ulterior, a fost membru al Directoratului Petrom, responsabil pentru activitatea de gaze și energie, între septembrie 2012 și aprilie 2015.
Cu o istorie de 114 ani în România, Siemens are pe plan local peste 2.200 de angajaţi şi operează patru fabrici, în Sibiu şi Buziaş, şi patru centre de cercetare-dezvoltare, în Braşov, Bucureşti şi Cluj-Napoca. Compania are trei direcţii strategice de dezvoltare: electrificare, automatizări şi digitalizare.
Iulian HARPA
MODERATOR, Managing Partner HIM Public Affairs
Dl Iulian Harpa are o vastă experiență internațională acumulata in cei peste 18 ani de colaborare cu OMV Petrom, Cameron, Houston – Texas, si Hunt Oil Company of Romania, ca manager în procesele financiare și operationale. În cariera sa, Dl Harpa a fost Director Non-Executiv în Consiliul de Administrație al Fondului “Global Finance” și Managing Partner la Agenția Wing Media Energy Consulting, publisherul Energynomics.ro – cel mai complex proiect editorial dedicat exclusiv industriei energetice din România.
Dl Harpa este licentiat ACCA si absolvent al cursurilor de comunicare și prezentare, Dale Carnegie. Deasemenea este absolvent al Universității de Petrol și Gaze din Ploiești si deține o diplomă de Masterat in Managementul Afacerilor Petroliere, la Universitatea de Petrol și Gaze.
Dl Iulian Harpa a creat conceptul HIM Public Affairs in 2014, cu scopul principal de a satisface nevoile comunității, aceasta fiind o firmă de consultanță în domeniul Afacerilor Publice, activând cu predilecție în cadrul sectorului energetic.