Sebastian-Ioan BURDUJA
Ministru, Ministerul Energiei
Dl Sebastian Burduja este Ministrul Energiei din luna iunie 2023. A fost și ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării. fost Secretar de stat în Ministerul Finantelor Publice.
A lucrat ca expert în dezvoltare la Banca Mondială în Washington D.C. și a fost consultant al Dalberg, companie specializată în proiecte de țară. A mai fost specialist în Dezvoltare Socială, Regiunea Europa şi Asia Centrală în cadrul Băncii Mondiale. A fost Managing Partner la RISE Consortium - Romania Investment Solutions Experts. În 2020 a fost membru în Consiliul de Administraţie al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).
Dl Burduja a fost Co-fondator și președinte de onoare al Ligii Studenților Români din Străinătate și membru fondator al Fundației CAESAR. A fost preşedinte şi membru fondator al Fundaţiei CAESAR - Centrul pentru Acces la Expertiza Studenţilor şi Absolvenţilor Români.
În 2016, a pus bazele unei noi mişcări civice şi politice, Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT). În 2019, PACT a fuzionat cu Partidul Naţional Liberal.
Dl Burduja este Doctor în economie (summa cum laude, ASE București), are dublu masterat la Harvard Business School și Harvard Kennedy School of Government. Este licențiat cu onoruri și merite deosebite al universității Stanfordberal. A publicat cărţile "Între speranţă şi deziluzie. Democraţie şi anticorupţie în România postcomunistă" (2016, pe baza cercetărilor de la Stanford şi Harvard) și "Planul pentru România. 7 revoluţii intelectuale pentru o ţară în care vrem să rămânem".
George NICULESCU
Președinte, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei
Dl George-Sergiu Niculescu a absolvit Facultatea de Drept, Profilul Ştiinţe Juridice din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa, apoi a continuat studiile de Master în Antreprenoriat şi Administrarea Afacerilor în Domeniul Energiei în cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti. Începând cu anul 2018, ca urmare a finalizării cursurilor TUV THURINGEN Germania prin Academia de Studii Economice Bucureşti, deţine o diplomă de auditor intern pentru Sisteme de Management al Energiei.
Dl George-Sergiu Niculescu și-a început activitatea profesională începând cu anul 2001 și a deţinut funcţii de conducere în entităţi din mediul privat şi în cel de stat, atât din sectorul energiei, cât şi din domeniul public. În perioada martie 2021 - 22 aprilie 2023, în calitate de secretar de stat în Ministerul Energiei, a coordonat activitatea structurilor şi domeniilor aferente: Direcţia Energie electrică, Direcţia Ţiţei şi Gaze Naturale şi Direcţia Prevenire şi Gestionare Riscuri în Sectorul Energetic din cadrul Direcţiei Generale Pieţe de Electricitate şi Gaze Naturale, Eficienţă şi Riscuri, precum şi Direcţia Eficienţă Energetică. În calitate de înalt reprezentant din partea României, în Comitetul director ad-hoc al UE pentru agregarea cererii şi achiziţionării în comun a gazelor naturale la nivelul Uniunii Europene, a susţinut solidaritatea europeană pentru a rezista provocărilor energetice înregistrate la nivel european şi a promovat soluţii fiabile pentru redresarea energetică.
Începând cu data de 23 aprilie 2023, Dl George-Sergiu Niculescu a preluat conducerea ANRE pentru următorii 5 ani, fiind numit Preşedinte în baza Hotărârii Parlamentului României nr. 18 din data de 19 aprilie 2023.
Bende SÁNDOR
Preşedinte, Comisia de Industrii și Servicii, Camera Deputaților
Bende Sándor s-a născut în Toplița, Harghita. Are o diplomă în științe juridice și un master în Administrația Publică Europeană.
Cariera sa politică a început în 1990, când a devenit membru al Alianței Democrate a Maghiarilor din România (U.D.M.R.). În 1997 a fost ales membru al Biroului Executiv al U.D.M.R. Toplița și între 2009 și 2017 a fost Președinte Teritorial al U.D.M.R. Gheorgheni. Între 2004 – 2016 a fost consilier județean în cadrul Consiliului Județean Harghita, respectiv Președinte al Comisiei pentru Tineret (2004 – 2008) și Președinte al Comisiei pentru Urbanism (2008 – 2016).
În Parlamentul României, în legislatura 2016-2020, a ocupat funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru industrie și servicii a Camerei Deputaților, iar din decembrie 2020 este președinte al Comisiei pentru industrie și servicii a Camerei Deputaților, coordonând mai multe domenii, inclusiv industrie, servicii, energie, resurse minerale, concurență și achiziții publice.
István-Loránt ANTAL
Preşedinte, Comisia pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale, Senat
István-Loránt ANTAL este senator în Parlamentul României, Președinte al Comisiei pentru energie, infrastructuri energetice și resurse minerale.
A fost fondator și director al mai multor companii specializate în regenerabile, dezvoltare energetică, consultanță și finanțare.
István-Loránt ANTAL a absolvit Facultatea de Științe Economice și Academia Naţională de Muzică „Gheorghe Dima”. În 2018 a fost ales senator al județului Harghita, fiind reales în 2021.
Dan Dragoș DRĂGAN
Secretar de Stat, Ministerul Energiei
Dl Dan Dragoș Drăgan este Secretar de Stat în Ministerul Energiei din luna martie 2021. Coordonează Direcția Generală Politici Energetice și Green Deal, respectiv Direcția Generală Ajutor de Stat și Fonduri Europene. De asemenea, a fost Secretar de stat și în fostul Minister al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.
Drăgan este Președinte al Consiliului de Administrație al Societății Naționale de Gaze Naturale ROMGAZ S.A., din martie 2021.
Cu o vastă experiență în sectorul privat, Dan Dragoș Drăgan a ocupat mai multe funcții de conducere executivă în domeniul energiei și al comerțului. Deține o diplomă în brokeraj - piețe futures de la Bursa Română de Mărfuri și una în Economie, specializarea Management și informatică economică, ASE București.
Mihaela Rodica SUCIU
Director General, Distribuție Energie Electrică România
Cu o experiență de peste 20 de ani în industria energetică, doamna Mihaela Rodica Suciu a preluat, începând cu anul 2022, funcția de Director General al Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), compania rezultată prin fuziunea celor trei operatori de distribuție: SDEE Transilvania Nord, SDEE Transilvania Sud și SDEE Muntenia Nord.
Dna Mihaela Rodica Suciu este absolventă a Facultății de Automatizări a Institutului Politehnic București. Parcursul educațional i-a facilitat un un know how solid în domenii critice precum managementul infrastructurii, leadership, managementul afacerilor, managementul securității și conservarea energiei. Cu această bază de cunoștințe diversă, doamna Suciu aduce o perspectivă complexă în funcția sa, stimulând inovația, performanța și un management decizional eficient în domeniul energetic.
Dna Suciu și-a început cariera în cadrul SDEE Transilvania Nord, în 2013, ca inginer principal specialist. De-a lungul carierei a ocupat o serie de poziții cheie, demonstrându-și expertiza în roluri de middle și top management. În fiecare din rolurile avute, printre care amintim Director General Adjunct în cadrul SDEE Transilvania Nord, director Divizie Dezvoltare Rețea DEER, Director General al DEER, a demonstrat un leadership excepțional, ghidând cu succes operațiunile companiei. S-a concentrat pe construirea și responsabilizarea echipelor de specialiști, dar și pe modernizarea, dezvoltarea și extinderea infrastructurii celor peste 200.000 de km de rețea, a celui mai important operator național de distribuție a energiei electrice.
Volker RAFFEL
CEO, E.ON Romania
Cu o vechime de 24 de ani în cadrul E.ON, Domnul Volker Raffel este absolvent de studii tehnice universitare, cu specializarea Fizică (Universitatea din Karlsruhe, Germania), precum și de studii de inginerie în Franța (Institut National Polytechnique de Grenoble), cu specializarea Energie și Energie nucleară. În ultimii ani a deținut diverse funcții de conducere, cea mai recentă fiind de Director pentru Managementul Energiei, Comunicare și Coordonare la PreussenElektra, compania de energie nucleară a grupului. În România, a făcut parte din echipa implicată, începând cu anul 2004, în procesul de privatizare a fostei Electrica Moldova, ulterior fiind director general adjunct al companiei de distribuție până în anul 2008.
Începând cu data de 1 august 2021, Domnul Volker Raffel a preluat poziția de CEO al E.ON România.
Bogdan BADEA
Președinte Directorat, Hidroelectrica
Dl. Bogdan Nicolae Badea ocupă funcția de Președinte al Directoratului Hidroelectrica din iulie 2017. Anterior, acesta a gestionat activitatea de management de proiect în cadrul companiei, din poziția de manager de departament (2016-2017). A dobândit experiența de afaceri relevantă, cu precădere în sectorul energetic, în funcții precum cele de membru în consiliul de supraveghere al OMV Petrom (2015-2016), membru al consiliului de administrație al societății Rompetrol Rafinare (2015), director general al BNB Renewable Consulting (2009-2013, 2014), director strategie dezvoltare al Electrica București (2007-2009), președinte al consiliului de administrație al Electrica Bio-Heat (2008-2009), membru al consiliului de administrație al Enel Energie Muntenia și al Enel Energie S.A (2007-2009).
De asemenea, privirea de ansamblu asupra economiei în general și a sistemului energetic național în special, le-a obținut de pe poziții de înaltă demnitate publică, așa cum sunt cea de secretar de stat pentru energie (2014-2015) în cadrul Minsterului Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii sau cea de secretar de stat (2013-2014) în Ministerul Economiei.
Domnul Bogdan Badea este de profesie inginer. Pregătirii profesionale de bază i-a adăugat un master obținut în anul 2009, în diplomația apărării, pe subiectul ”Globalizarea, integrarea europeană și securitatea energetică a României”, la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.
Răzvan POPESCU
Director General, ROMGAZ
Dl Răzvan Popescu a preluat mandatul de director general (CEO) al S.N.G.N. ROMGAZ S.A, în luna august 2022, după o perioadă de aproximativ 2 ani în care a deținut funcția de director economic al celui mai mare producător de gaze naturale din România. Din postura actuală, coordonează și asigură conducerea companiei, urmărind îndeplinirea obiectivelor strategice ale acesteia.
Ca director economic a coordonat, din punct de vedere financiar, tranzacția de achiziție a tuturor acțiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited care deține 50% din drepturile dobândite și din obligațiile asumate prin Acordul Petrolier pentru zona de apă adâncă a perimetrului offshore XIX Neptun din Marea Neagră. Aceasta a fost cea mai importanta tranzacție din ultimii 30 de ani din sectorul energetic românesc, în linie cu strategia de dezvoltare a companiei, finalizată cu succes, menită să asigure securitatea energetică în regiune.
Experiența dobândită după aproape nouă ani în BNR în cadrul Administrării Rezervelor Internaționale i-a permis dlui Răzvan Popescu cunoașterea aprofundată a piețelor financiare globale și a instrumentelor de credit tranzacționate, precum și a factorilor ce influențează evoluțiile acestora în cadrul procesului de alocare a activelor. A acumulat o experiență importantă în analiza și tranzacționarea pe piețele valutare internaționale, în managementul riscului și în analiza financiară, fapt dovedit in performanta financiara obtinută de S.N.G.N Romgaz SA. pe perioada mandatului său.
Georg BOIE
Executive Vice President & Project Development Onshore International, PNE AG
Dl Georg Boie lucrează în industria energiei regenerabile de mai bine de 15 ani. Deține un master în Schimbări și Management de Mediu la Universitatea Oxford și Executive MBA la Mannheim Business School.
În ultimii 8 ani, a ocupat funcții de director general la cei mai importanți dezvoltatori de proiecte internaționale, inclusiv juwi AG și Alterric GmbH.
Din 2023, conduce afacerile internaționale de dezvoltare a proiectelor (eolian onshore și PV) în 7 țări pentru PNE AG, un furnizor de top de soluții de energie curată. PNE România a încheiat recent vânzarea mai multor proiecte fotovoltaice cu un total de 208 MWp în România către TotalEnergies.
Alexandru CHIRIȚĂ
Director General, Electrica
Dl Alexandru Chiriță este un profesionist cu o experiență considerabilă în domeniul juridic și cel energetic. A obținut licența în drept la Facultatea de Drept a Universității din București în 2008 și, ulterior, și-a dedicat aproape un deceniu practicării dreptului.
De-a lungul carierei sale, a acumulat o experiență vastă în consultanța privind diverse probleme juridice, incluzând dreptul comercial, tranzacții comerciale și litigii. Înțelegerea sa profundă a cadrului legal, împreună cu aptitudinea de a elabora și implementa strategii juridice eficiente au fost esențiale în atingerea obiectivelor organizaționale.
Fondul său multidisciplinar se reflectă în realizările academice. Dl Alexandru Chiriță deține un master în Drept și Guvernanță Europeană de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, un master în Dreptul Uniunii Europene și o licență în Drept de la Facultatea de Drept a Universității din București. În prezent, urmează studii doctorale în Științe Administrative la SNSPA.
Ca membru activ al comunității profesionale, Dl Alexandru Chiriță face parte din numeroase organizații, precum Asociația Internațională a Profesioniștilor în Confidențialitate, Institutul European de Drept, Asociația Națiunilor Unite din România și Institutul de Arbitraj Român.
Înainte de a se alătura companiei Electrica, a ocupat pozițiile de Manager Juridic și Manager Protecția Datelor în cadrul Hidroelectrica. În aceste funcții, a formulat și implementat strategii juridice și de protecție a datelor, asigurând conformitatea cu cerințele regulatorii, gestionând litigiile și disputele și supraveghind negocierile contractuale. Competența și experiența sa juridică s-au dovedit a fi de neprețuit în rolul de Director General al Electrica, poziție pe care o deține din mai 2022.
Ondrej SAFAR
Country Manager & Președinte Directorat, CEZ România
Inginer electrotehnist, absolvent al Universității Tehnice din Praga, Ondrej Safar este un bun cunoscător al piețelor de energie din Balcani. Până la jumătatea anului 2018, dl. Safar a condus Sepaș Enerji, companie turcă membră a Grupului CEZ, anterior coordonând operațiuni ale Grupului în Bulgaria și România.
S-a alăturat echipei CEZ în aprilie 2004. În noiembrie 2005, lua drumul Olteniei pentru a se alătura colegilor din Grupul CEZ în România. În cadrul unui mandat de 7 ani, s-a ocupat de construcția propriu-zisă a Parcului Eolian Fântânele-Cogealac, dar și de managementul facilităților de producere a energiei regenerabile - hidro și eoliană sau de coordonarea CEZ Vânzare.
Începând cu 1 august 2018, Ondrej Safar a preluat activitatea CEZ în România, devenind noul Country Manager și Președintele Directoratului CEZ România.
Paul MOLDOVAN
Chief Operational Officer, Parapet
Paul Moldovan este membru fondator și director operațional în cadrul Parapet, companie de construcții cu precădere în industria fotovoltaică. A pornit afacerea în 2012, la Cluj, pentru ca 10 ani mai târziu, împreună cu echipa, să ajungă la un portofoliu de aproximativ 200 de proiecte fotovoltaice, la cheie sau în diferite stadii ale construcției, realizate în 15 state europene.
Paul Moldovan coordonează operațiunile Parapet atât în cadrul biroului din România, cât și în cel din Germania, la Nurnberg, acumulând o experiență internațională vastă în domeniul construcțiilor de parcuri fotovoltaice. În egală măsură, o bună parte din timp o alocă cercetării în domeniul tehnologiei, lărgind flota Parapet cu utilaje care se bucură de sisteme de funcționare inovative.
https://www.linkedin.com/in/paul-moldovan-504b6451/
Mihaela NYERGES
Managing Partner, Nyerges & Partners și Membru Consiliu de Administrație RPIA
Mihaela este Managing Partner al casei de avocatură Nyerges & Partners și membru ales al Consiliului de Administrație al Asociației Industriei Fotovoltaice din România (RPIA).
Cu o experiență de 2 decenii în profesia de avocat, Mihaela a asistat autorități publice, societăți deținute de stat, corporații internaționale și antreprenori locali din diverse industrii. Expertiza sa cuprinde domenii precum fuziuni și achiziții, drept imobiliar și urbanism, construcții, finanțări, drept corporativ și comercial.
Mihaela are o experiență extinsă în sectorul energetic, coordonând numeroase proiecte de investiții și achiziții complexe, și asistând mulți dintre principalii actori de pe piața de energie din România, inclusiv dezvoltatori, producători, operatori de rețea, furnizori, traderi și bănci finanțatoare, în ambele "valuri" de energie regenerabilă.
Mihaela este implicată intens în activitatea asociațiilor din industrie și în consultările publice referitoare la elaborarea legislației din domeniul energiei.
Prof. Dr. Ing. Horia NECULA
Prorector, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București
Dl Prof.Dr.Ing, Horia NECULA este Prorector al Universității Naționale de Științe și Tehnologie Politehnica București din luna mai 202o. A fost Decan al Facultății de Inginerie Energetică, UPB, în perioada 2016 –2020); Șef Departament Generare și Utilizare a Energiei - Inginerie Energetică (2008 – 2016); prodecan al Facultății de Inginerie Energetică (2005 – 2008).
De asemenea, a fost Secretar științific al Programului Național de Cercetare, Dezvoltare și Inovare „Mediu, energie și resurse – MENER”, în perioada 2001-2008.
Dl Necula este Doctor în Inginerie Termică la Institutul Național de Științe Aplicate din Lyon – Franța și Universitatea POLITEHNICA din București (1994 – 1999).
Experiența acumulată pe parcursul activității se concretizează în peste 70 de articole și științifice conferințe, mai multe manuale și peste 20 de cercetări și educaționale contracte/proiecte.
Nicolas RICHARD
CEO, ENGIE Romania
Dl Nicolas Richard și-a început cariera în cadrul Grupului ENGIE, în anul 2000, unde a dobândit o experiență vastă în activitățile principale ale Grupului (Distribuție, Furnizare, Managementul Energiei, Soluții Energetice), cu precădere în operațiunile care au implicat managementul clienților casnici și corporate.
S-a alăturat, în 2003, Direcției Internaționale a Gaz de France (precursorul ENGIE) și a fost implicat în procesul de privatizare a companiei Distrigaz Sud (astăzi ENGIE Romania). Și-a continuat cariera coordonând activitatea de vânzare de gaze naturale către clienții business strategici din mai multe țări ale grupului, cum ar fi Italia,Ungaria și Austria. Ulterior, și-a completat experiența profesională ca responsabil cu activitatea de achiziție de energie pentru portofoliul de clienți din România.
S-a reîntors în Franța pentru a conduce o filială de servicii a Grupului ENGIE axată pe dezvoltarea serviciilor energetice și a soluțiilor verzi pentru clienții corporate și municipalități. A revenit în România la sfârșitul anului 2016, fiindu-i încredințată activitatea de marketing și de vânzări, iar din 2021 a devenit Director General Adjunct ENGIE Romania.
Dl Nicolas Richard este absolvent al facultății de Psihologie din Paris, specialitatea Marketing şi Comunicare.
Lăcrămioara DIACONU-PINȚEA
Country Manager, OX2 România
Dna Lăcrămioara Diaconu-Pințea a fost numită Country Manager OX2 România în ianuarie 2023, cu misiunea de a continua extinderea portofoliului companiei în domeniul tehnologiilor: eoliană, solară, stocare de energie și hidrogen. OX2 dezvoltă, construiește și vinde parcuri eoliene onshore și offshore și parcuri solare fotovoltaice, oferind, de asemenea, servicii de management pentru parcuri eoliene și solare, după finalizarea acestora.
Dna Lăcrămioara Diaconu-Pințea are o experiență vastă în sectorul energetic din România, dobândită în cadrul unor proiecte de anvergură, de transformare și creștere a afacerii, și a deținut mai multe funcții executive în acest domeniu (OMV Group, Complexul Energetic Oltenia). A absolvit Finanțe la ASE București și programul Executive MBA din cadrul Universității de Economie și Afaceri din Viena.
Claudiu CREȚU
Director General, Electrocentrale București
Dl Claudiu Crețu este Director General al ELCEN din 1 septembrie 2023, după ce în perioada iulie 2017-iunie 2021 a exercitat funcția de Administrator Special al acestei companii. Electrocentrale București SA (ELCEN) este principalul furnizor de agent termic pentru sistemul de alimentare centralizată cu energie termică din București și, totodată, unul dintre cei mai importanți producători de energie electrică din țară. Are în componență patru centrale electrice de termoficare ce produc energie electrică și termică în cogenerare de înaltă eficiență.
- Claudiu Crețu are o experiență profesională de aprox. 9 ani în sectorul încălzire centralizată, iar eforturile sale sunt concentrate, în primul rând, pe susținerea și dezvoltarea acestui sistem care reprezintă, actualmente, cea mai eficientă și cea mai puțin poluantă soluție pentru încălzire și răcire pentru zonele urbane cu densitate mare.
Din poziția de Director General al ELCEN, Dl. Crețu coordonează întreaga activitate a companiei cu scopul creșterii calității și eficienței activității de producere a energiei electrice și termice, una dintre preocupările prioritare vizând derularea investițiilor pentru modernizarea centralelor ELCEN și implementarea unor grupuri energetice noi în cogenerare de înaltă eficiență în linie cu obiectivele europene de energie și mediu.
Dezvoltarea unui sistem integrat de încălzire/răcire centralizată modern, cu eficiență ridicată, emisii reduse și cu prețuri la un nivel suportabil pentru consumatori este unul dintre obiectivele activității desfășurate de dl Crețu în cadrul sistemului. Viziunea sa strategică pentru sistemul de încălzire centralizată se bazează pe abordarea unitară a acestuia prin crearea unei legături puternice și stabile între partea de producție și cea de transport/distribuție a energiei termice, crescând astfel sincronizarea și responsabilitatea și generând decizii și soluții mai bune în favoarea alimentării cu energie.
Laurențiu URLUESCU
Președinte, Asociația Furnizorilor de Energie din România – AFEER Foto atașat
Dl Laurențiu Urluescu este Președintele Asociației Furnizorilor de Energie din România – AFEER din anul 2021.
Pe parcursul carierei sale, Dl Urluescu a avut ocazia să lucreze atât în sectorul de stat, cât și în cel privat, să reprezinte companiile și țara în numeroase grupuri de lucru internaționale și să contribuie la implementarea unei piețe de energie electrică corectă în România.Din 2009, conduce activitatea grupului GEN-I în România.
Chiar dacă după absolvire a optat pentru o cale tehnică în domeniul energiei electrice, după ce a atins un nivel maxim de coordonare tehnică, Dl Laurențiu Urluescu a decis să facă o schimbare în carieră și să „atace” partea comercială. S-a dedicat implementării unui mecanism de piață de echilibrare a producției cu consumul și a lansat „piața de echilibrare”, în noua structură a pieței de energie electrică din România.
Liviu GAVRILĂ
Vicepreședinte RWEA
Dl Liviu Gavrilă este Vicepreședintele Asociației Române pentru Energie Eoliană - RWEA. Are o experiență de peste 20 de ani în domeniu și ocupă funcția de Chief Generation Officer în cadrul CEZ Romania, companie ce face parte Grupul CEZ în România alături de Distributie Energie Oltenia, Ovidiu Development, Tomis Team, MW Team Invest, TMK Hydroenergy Power si CEZ Vanzare.
Dl Liviu Gavrilă a contribuit activ la achiziția și construcția de capacități de productie de energie electrică din surse regenerabile între 2009 – 2014, în cadrul grupului CEZ în România.
A absolvit Facultatea de Electrotehnică, Universitatea Craiova și deține un masterat în management și comunicare în afaceri.
MODERATORI
Daniela DĂRĂBAN
MODERATOR, Director Executiv, Federația ACUE
Dna Daniela Dărăban este Directorul executiv al Federației ACUE din martie 2021 și a lucrat anterior la GSK Pharma România ocupând funcția de Corporate Affairs & Communication Head și membru în Board.
Înainte de a se alătura GSK în 2019, dna Daniela Dărăban a fost, pentru opt ani (2011-2019), Director de Relații Publice și Guvernamentale pentru ExxonMobil Exploration and Production Romania. A lucrat și în sectorul public, ocupând poziția de consilier pentru relații publice și comunicare pentru președintele ANRE (2010), Ministrul Finanțelor (2009); Ministrul Economiei și Energiei (2006-2008).
Dna Daniela Dărăban a absolvit Facultatea de Studii Politice și Administrative, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj- Napoca.
Ion LUNGU
MODERATOR, Director Executiv, AFEER
Dl Ion Lungu este Director Executiv al Asociației Furnizorilor din România - AFEER, după ce a fost Președinte al Asociației timp de 15 ani. A lucrat, pe diferite poziții, în echipa CEZ de la începutul lui 2007.
Dl Lungu are o experienţă de mai bine de 32 de ani în domeniul energetic unde a ocupat diferite funcţii, printre care şi cea de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Domnia sa a ocupat iniţial funcţia de director comercial și de furnizare în compania Electrica, a fost CEO CEZ Trade, firmă din cadrul CEZ România.
De asemenea, a avut o activitate academică dinamică, la Universitatea Politehnica din București și Universitatea ‘Valahia’ din Târgoviște, în perioada 1979 – 2006. Este/ a fost membru în numeroase organizații naționale și internaționale de notorietate, printre care: AFEER, Asociația pentru Politici Energetice din România (APER); membru în prezidiul Asociației Reglementatorilor ERRA( 2000 – 2004. Este autor sau co-autor în cinci publicații tehnice și 125 de lucări științifice în domeniul tehnica tensiunilor înalte, utilizarea energiei electrice și reglementări în sectorul energetic. Dr. Lungu a fost decorat cu Ordinul Național „Pentru Merit“ în grad de Cavaler.
Claudiu BUTACU
MODERATOR, Președinte, Asociația EFdeN & Asociația Solar Decatlon
Inginer de profesie și ONG-ist la suflet, Claudiu Butacu este motivat de sustenabilitate și de crearea de locuințe accesibile pentru mase, bazate pe energie regenerabilă. Este președintele asociației EFdeN. Este absolvent al Institute of Energy Professionals în 2015 cu certificarea Professional Energy Manager și al Romanian Green Building Council în 2015 cu certificare Green Building Professional, Sustainability Manager. A co- fondat energiaTa, un program dedicat comunității de prosumatori din România! A fost membru în boardul FEL Romania timp de 5 ani si a reprezentat Romania în FEL100 lansând 3 proiecte internaționale.
În cei 10 ani de EFdeN a contribuit la formarea a peste 1000 de tineri profesioniști în sectorul de construcții sustenabile. Predă la 2 școli internaționale de business și lucrează la misiunea de a avea comunități sustenabile în care trăiesc oameni sănătoși, educați și prosperi! Este de părere că educația este singurul factor ce poate genera schimbare și colaborând atât cu sectorul privat, cât și cu cel public.
A dezvoltat strategii-pilot de energie regenerabilă, precum și soluții de orașe sustenabile pentru a combate provocările globale de mediu actuale. Claudiu consideră că schimbarea durabilă și sistemică poate avea loc numai dacă toate cele trei sectoare (privat-public-ONG) se reunesc și lucrează la un obiectiv comun.
Andreea NEGRU
MODERATOR Gala InvesTenergy, Președinte, ADAA
Doamna Andreea Negru, Președintele Asociației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton, este doctor în economie, are un Master în Bănci și Asigurări și o experiență profesională de peste 14 ani în domeniul comunicării. Din anul 2018 este Purtător de Cuvânt al S.N.G.N. Romgaz. A fost director de PR& Comunicare și la Transelectrica, director de comunicare în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și membru în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica.
În perioada 2004-2013 a lucrat la Bursa și Money Channel, unde a fost realizator de emisiuni economice, director editorial și director de proiecte speciale.
Raluca-Andreea MISTIRIAN
CO-MODERATOR Gala InvesTenergy, membră AIEE & studentă Facultatea de Energetică
Raluca-Andreea Mistirian, studentă în anul IV la Facultatea de Energetică, specializarea Ingineria Sistemelor Electroenergetice, este singurul membru al Asociației Inginerilor Energeticieni și Electricieni care este student.
Raluca este un voluntar activ și pe parcursul timpului a participat la mai multe proiecte:
- coordonator parteneriate la evenimentului Zilele Carierei în Industria Energetică 2022;
- Manager de Proiect al evenimentului Zilele Carierei în Industria Energetică din perioada 23-28 octombrie 2023;
- participant la EUREL Fiel Trip.
Raluca este unul dintre cei 5 participanți din partea AIEE la EUREL Young Engineers Seminarîin Bruxelles.